Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.

CENTRE D'INTERÈS
'COLÒNIES A CAL DIABLE' -

Les colònies a Cal Diable aprofiten un bonic entorn natural isolat i unes instal·lacions molt complertes, per a oferir diferents activitats relacionades amb el medi natural, la granja i l'hort.
Objectius
Continguts específics
LA VIDA A PAGÈS


TALLER DE GRANJA – tots els cicles -

L’objectiu d’aquest taller és que els nens i nenes tinguin un contacte directe amb els animals de la granja i coneguin les seves característiques i el que n’aprofitem. Introduint-se així, d’una manera pràctica, a la vida del granger tot fent les feines de neteja i alimentació.
 
TALLER D'HORTA I ARBRES FRUITERS – tots els cicles -


L'objectiu del taller d'horta és que els nens i nenes s'introdueixin a la vida del pagès de manera pràctica i directe tot fent les feines de plantar, llaurar, regar, collir, trasplantar, etc...
Coneixeran també les diferents fases i parts de la planta, quins aliments ens donen, els diferents adobs que hi ha i quin tipus de sòl és el mes adequat.

Els productes que es plantaran i recolliran aniran en funció de cada època
 
TALLER DE JARDINERIA – tots els cicles -

En aquest taller els nens i nenes aprendran a dissenyar i tenir cura d'un jardí. Plantaran, treuran males herbes, treballaran la terra, regaran, faran servir les diferents eines que utilitza un jardiner i s'emportaran una alfàbrega a casa.

LA VINYA I EL VI – tots els cicles -

En aquesta activitat visitarem una vinya i estudiarem les diferents feines que si fan, explicarem com és un cep, collirem i transportarem el raïm i finalment en farem el most.

Aquest taller només es possible en l'època que es cull el raïm. (setembre - octubre)
 
TALLER DE LLANA - cicles mitjà a superior -

En aquest taller els nens i nenes coneixeran l'origen de la llana i tot el procés artesà que aquest ha de seguir per tal de poder-se transformar en teixit.

Cada participant tot utilitzant les eines bàsiques per a treballar la llana "el fus, el cardot, el teler i l'agulla" filarà un tros de fil i teixirà un tros de tela.


CONEIXEMENT DE LA NATURAITINERARI DE NATURA – tots els cicles -


És un moment en que els nens i nenes tindran contacte directe amb la natura.
Coneixeran diferents plantes, seguiran pistes, trobaran petjades, observaran animals, aprendran a respectar la natura i la importància que aquesta té i sobretot gaudiran d’una passejada per camins mentre experimenten amb el que la natura els pot oferir.

TALLER DE SUPERVIVÈNCIA - Cicles mitjà i superior -


En el taller de supervivència els participants aprendran algunes nocions bàsiques de primers auxilis, mètodes de transport de ferits, diferents maneres d'orientar-se en el medi natural, a conèixer i diferenciar alguns aliments comestibles i el funcionament d'una brúixola.
A part es pot escollir entre construir cabanes o un rellotge de sol.
Finalment els nens i nenes faran un petit joc d'orientació.

TALLER DE GEOLOGIA - Cicles mitjà i superior -


En aquest taller els nens i nenes faran una passejada pel bosc, visitaran una pedrera on s'hi poden trobar fòssils i aprendran quines són les grans unitats del relleu català i com es van formar.
També coneixeran i veuran com es forma un sòl, quines parts té, de que està format, la seva composició química i els diferents tipus que hi ha.
Aquest taller es pot complementar amb una part pràctica que consisteix en separar les partícules que formen el sòl, determinar-ne el tipus i comprovar la permeabilitat de diferents tipus de sòl.

ORIENTACIÓ - Cicles mitjà i superior -

En aquesta activitat els joves aprendran a fer anar una brúixola i tot seguit començaran per grups una cursa d'orientació per la muntanya on hauran de posar a prova els seus coneixements i les seves habilitats.
 
TALLER DE PLANTES AROMÀTIQUES - Cicles mitjà i superior -

En aquest taller els nens i nenes aprendran i coneixeran diferents plantes aromàtiques que es poden trobar en la majoria dels boscos catalans.
Aprofitant les propietats que aquestes plantes tenen i utilitzant l'alambí, cadascú s'emportarà a casa un pot de perfum i/o una bossa d'olor.
 
TALLER DE TRANSFORMACIÓ D’ALIMENTS - Cicles mitjà i superior -

A partir d’aliments de la granja i de l’hort, complementats amb d’altres obtinguts d’altres indrets, es faran pastissos de diferents gustos i colors
 

ALTRES TALLERSMÀSCARES DE GUIX – Primària -

En aquest taller cada nen o nena es farà una màscara de guix que s'emportarà a casa.

CONSTRUCCIÓ D'ESTELS - Cicles mitjà i superior -

En aquest taller els infants construiran un estel i si el temps acompanya i el vent bufa sortirem a fer-los volar.

CONSTRUCCIÓ DE TITELLES – Tots es cicles -

L'objectiu d'aquest taller és que cada participant construeixi una titella amb materials de reciclatge i altres i finalment preparin una obra per representar-la davant els seus companys.

Cada nen o nena s'emportarà la seva titella a casa.

CONSTRUCCIÓ DE PLANISFERIS - Cicles mitjà i superior -


L'objectiu d'aquest taller és que cada participant construeixi un planisferi que a la nit podrà utilitzar per a identificar els estels.

Cada nen o nena s'emportarà el planisferi a casa seva.
PROGRAMA