Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.

Formació
La formació és clau per a les persones. I per nosaltres és un dels pilars del nostre projecte.
Som educadors i educadores i coneixem aquest àmbit i volem fer-vos-en partícips.


Formació en el lleure


CURSOS DE MONITORS I DIRECTORS
Descoberta, juntament amb l'escola de formació en el lleure Quiràlia, realitza cursos de formació homologats de l'àmbit del lleure.

MONOGRÀFICS
La formació contínua permet actualitzar continguts i contrastar l'experiència amb la pràctica. També poden complementar cursos de monitors i directors. Són cursos d'entre 5 i 30 hores que treballen temàtiques concretes en l'àmbit del lleure (necessitats educatives especials, jocs i natura,...).


Formació en l'àmbit sociocultural


La nostra experiència en la gestió d'equipaments i d'entitats ens permet saber que es pot necessitar per a millorar en aquest sector.
Monogràfics, cursos i tallers per administracions locals, centres cívics i centres culturals, així com per a entitats privades.
Formació per pares i mares.
CURSOS DE MONITORS
CURS DE MONITORS/ES A CUBELLES
Durant el març i el juliol del 2020 hem dut a terme un curs de monitors i monitores de lleure a l'Espai Jove de Cubelles, dins el programa de formació per a joves FORMAT C, organitzats per les regidories de joventut i treball de l'Ajuntament de Cubelles amb l’objectiu de millorar les competències laborals dels participants en l’àmbit del lleure.

CURS DE MONITORS/ES A LES ROQUETES DE SANT PERE DE RIBES
Durant el Nadal del 2019/2020 hem dut a terme un curs de monitors i monitores de lleure a Les Roquetes de Sant Pere de Ribes, organitzat per la Regidoria de Joventut i subvencionat pel Consell Comarcal del Garraf. Ha estat en format intensiu.

CURS DE MONITORS/ES A CUBELLES
A l'abril del 2017 i del 2018 hem dut a terme dos cursos de monitors i monitores de lleure a Cubelles, organitzat per la Regidoria de Joventut, ha estat un intensiu realitzat els dies de Setmana Santa i divendres i dissabte.

CURS MONITORS/ES- AJUNTAMENT CASTELLBISBAL
Descoberta ha organitzat aquest 2016 un curs de monitors i monitores de lleure a Cubelles, que s’organitza a través de la Regidoria de Joventut  amb l’objectiu d’obtenir el títol acreditatiu per a treballar en aquest àmbit.

CURS MONITORS/ES- SOC Cubelles
Descoberta ha organitzat aquest 2016 un curs de monitors i monitores de lleure a Cubelles, que s’organitza a través de la Regidoria de Joventut  amb l’objectiu d’obtenir el títol acreditatiu per a treballar en aquest àmbit.

CURS PRE-MONITORS/ES- AJUNTAMENT LA GRANADA
Descoberta ha organitzat aquest 2016 un curs de pre-monitors i monitores de lleure a la Granada del Penedès, amb l’objectiu de preparar joves de cara a desenvolupar la seva tasca voluntària o professional dins l’àmbit del lleure socioeducatiu.

CURSOS MONITORS/ES – Consell comarcal Alt Penedès
Descoberta ha organitzat durant els anys 2014 i 2015 cinc cursos de monitors i monitores de lleure a diferents municipis de l’Alt Penedès, organitzats pel servei de joventut de l’alt Penedès (Programa Dinamo) amb l’objectiu d’obtenir el títol acreditatiu per a treballar en aquest àmbit.

CURS MONITORS – Consell comarcal Baix Penedès

Descoberta ha organitzat l’any 2014 un curs de monitors i monitores de lleure a Cubelles, que s’organitza a través de la Regidoria de Joventut amb l’objectiu d’obtenir el títol acreditatiu per a treballar en aquest àmbit.
CURSOS DE DIRECTORS
CURS DE DIRECTORS/ES A CALAFELL
Durant el Nadal del 2019/2020 hem dut a terme un curs de directores i directors de lleure a Calafell organitzat i subvencionat per la Regidoria de Joventut. Ha estat en format intensiu.

CURS DE DIRECTORS/ES A VILAFRANCA DEL PENEDÈS
El Nadal del 2018/2019 Descoberta ha organitzat un curs de directores i directors de lleure a Vilafranca del Penedès amb la col·laboració del Casal Popular
MONOGRÀFICS
MONOGRÀFICS- FORMAT C - Ajuntament de Cubelles
Descoberta ha organitzat durant el primer trimestre del curs 2019-2020 diversos monogràfics de lleure a l'Espai Jove de Cubelles, dins el programa de formació per a joves FORMAT C, organitzats per les regidories de joventut i treball de l'Ajuntament de Cubelles amb l’objectiu de millorar les competències laborals dels participants en l’àmbit del lleure. Monogràfics d'atenció a infants amb necessitats educatives especials, monitors de menjador, monitors de transport escolar, primers auxilis i atenció a la salut en l'àmbit  de lleure, manipulador d'aliments. 

MONOGRÀFIC DE CREACIÓ D’ENTITATS
Descoberta ha organitzat el desembre del  2016 un monogràfic de 10 hores sobre Creació i Gestió d’entitats sense ànim de lucre a Olivella, en col·laboració amb l’Ajuntament i Serveis Socials.

MONOGRÀFIC INTRODUCCIÓ A LES XARXES SOCIALS PER A ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE
Descoberta ha organitzat el darrer trimestre del  2016 un monogràfic de 5 hores sobre Com Gestionar i optimitzar l’ús de les Xarxes Socials en l’àmbit de les entitats sense ànim de lucre, en col·laboració amb l’Ajuntament i Serveis Socials.

MONOGRÀFIC NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS
Descoberta ha organitzat aquest darrer trimestre del  2016 un monogràfic de 5 hores sobre Com Gestionar i optimitzar l’ús de les Xarxes Socials en l’àmbit de les entitats sense ànim de lucre, en col·laboració amb l’Ajuntament i Serveis Socials.

MONOGRÀFICS- Consell comarcal Alt Penedès
Descoberta ha organitzat durant els anys 2014 i 2015 diversos monogràfics de lleure a diferents municipis de l’Alt Penedès, organitzats pel servei de joventut de l’alt Penedès (Programa Dinamo)  amb l’objectiu de millorar les competències dels participants en l’àmbit del lleure. Monogràfics de dinamització esportiva, necessitats educatives especials, manipulació d’aliments, etc...
FORMACIÓ SOCIOCULTURAL
PLA DE FORMACIÓ PER A CASES DE COLÒNIES
Descoberta Ha dissenyat el pla de formació per a les cases de Colònies i Albergs de Catalunya membres de l'Accac (associació de cases de colònies i albergs de Catalunya)

Descoberta ha estat l'empresa encarregada, juntament amb l'escola lliure el Sol, de crear el pla de formació del sector colònies. Cursos de temàtiques tant variades com les xarxes socials, les al·lèrgies alimentàries, monitors o gestió laboral que tenen l'objectiu de millorar les competències dels professionals del sector.

CURS FEM OCUPACIÓ PER JOVES. CONSELL COMARCAL GARRAF
Dins del marc del programa FEM JOVES I OCUPACIÓ promogut pel SOC i el Consell comarcal del Garraf, Descoberta ha organitzat l’any 2014 un curs de capacitació professional en l'àmbit de l'hosteleria i el comerç dirigit a 10 joves de la comarca del Garraf que han compaginat un contracte laboral a mitja jornada en diverses empreses d'aquest sector amb la formació. S'ha dut a terme al centre Nivell 10 de Sitges.